Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 5/4

Főoldal » Középiskola » Matematika
438
Határozza meg a P(-1;2) és Q(5;7) pontokra illeszkedő egyenes egyenletét!
Ábrázolja koordináta-rendszerben az egyenes!
(Szóbelire kell ez a feladat)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Behelyettesítjük a megadott pontokat az egyenes általános egyenletébe:

`y=m*x+b`

I. `2=m*(-1)+b`

II. `7=m*5+b`

II. - I.:

5 = 6m

m= `5/6`

I. `2=5/6*(-1)+b`

b = `2+5/6` = `17/6`

Az egyenes egyenlete:

`y=5/6*x+17/6` vagy átalakítva:

6y-5x-17 = 0

Ábra
0