Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
636
Mekkora a valószínűsége annak, hogy három érmét feldobva mindhárom érme írás lesz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Sok :)
-2

Ha nem teszünk különbséget az érmék közt, akkor az az esemény, hogy mindhárom érme írás lesz, csak egyféleképpen történhet meg. Az összes esetek száma az, hogy van 3 érme, ahol az elsőnél, a másodiknál és a harmadiknál is két-két lehetőség fordulhat elő (fej-írás).

Tehát:
`P=(kedvező\ esetek\ száma)/(összes\ esetek\ száma)=1/(2*2*2)=1/8`
0