Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmusos feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
847
Ezeket a feladatokat nem tudom a háziban. Valaki segítene megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

7
d2
e1
0

e2
0

c
Lehet nem jó amit eddig csináltam
0

c)
0

d2,
log₃ 1/√3 =
át tudod alakítani a √3-at 31/2-re, és amiért a nevezőben van, ezért minusz hatvánnyá alakíthatod.
tehát ezt kapod:
log₃ 3-1/2 = -1/2 a megoldás
1

e1,

log√5 1/125

1/125 = 5-3 = ((√5)²)-3 = (√5)-6

tehát log√5 (√5)-6 = -6
1

e2,

log1/√2 16 =

16-t kell átalakítani 1 / √2 formájúra.
1 / √2 = 2-1/2

16 = 2⁴

A kérdés az, hogy mekkora hatványra kell emelni 2-1/2 -t, hogy 2⁴-t kapjunk.
4 = x*(-1/2)
x = -8

Tehát a megoldás -8.
1