Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
423
Egy 600 kg tömegű testet 1500 N erő gyorsít. Mekkora a test gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Hello!

A klasszikus mechanikában az a gyorsulást Newton második törvénye szerint az erő (F) és a tömeg (m) a következő módon határozza meg:

a=F/m

F= 1500N
m= 600 kg

a=F/m=1500/600=2.5 m/s2
0