Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
Anna, Bea és Cili barátnők. Jelenlegi életkoruk összege 40 év. Bea 10 év múlva 11 évvel lesz idősebb, mint Anna most. Cili 10 év múlva 12 évvel lesz idősebb, mint Bea most. Hány évesek a lányok most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Anna, Bea és Cili barátnők. Jelenlegi életkoruk összege 40 év. Bea 10 év múlva 11 évvel lesz idősebb, mint Anna most. Cili 10 év múlva 12 évvel lesz idősebb, mint Bea most. Hány évesek a lányok most?
A= X
B= X+1
C= X+3
Ez innen már csak egy egyszerű egyenlet, 3X+4=40
3X=36
1X=12
A= 12
B=13
C=15
1