Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Egy deltoid egyenlő nagyságú belső szögei éppen negyedakkorák, mint a belső szögeinek összege. A legkisebb belső szöge 50°-kal kisebb a két előbb említett szögnél. Hány fokos a deltoid negyedik szöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Egy deltoid belső szögeinek összege: 360⁰.
Ennek a negyede 90⁰, tehát a két egyenlő nagyságú szöge: 90-90⁰
A legkisebb szög: 90⁰-50⁰=40⁰
Így a legnagyobb szög: 360⁰-(90⁰+90⁰+40⁰)=360⁰-220⁰=140⁰
0