Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hello!

1.
 2  es 4 4  egyenloek, igy kozottuk nincs kulonbseg.

4 4 =4 22 
azt tudjuk, hogy:
(ab)c=abc, igy folytatva az elobbi gondolat menetet:
4 4 =4 22 =22*1/4= 2 


3 3  a legnagyobb,

Tehat a sorrend:

 2  = 4 4  < 3 3 

2. Egy alma szallitmany harmada starking ami 1 mazsa (100 kg). Tehat az egesz alma szallitmany 3 mazsa (300 kg).

A maradek 25%-a jonatan, tehat a 2 mazsanak (200 kg) a 25%-a (a negyede) a jonatan, azaz 200*0,25=50 kg. (fel mazsa).

A tobbi idared, tehat a maradekbol azaz a 2 mazsabol (200 kg) kivonjuk az elobb kiszamolt jonatan mennyiseget azaz a fel mazsat (50 kg). Tehat 200-50=150 kg. (masfel mazsa).

Oszlopdiagrammon abrazolni mar menni fog. Egy oszlop 3 fele osztva, mondjuk az also 1/3-a lesz a starking (szallitmany harmada starking ami 1 mazsa (100 kg)), a maradek 2 reszt egyenkent elfelezed, igy lesz 4 egyenlo reszed. Ebbol a 4 reszbol mondjuk az elso lesz a jonatan (a maradek 25%-a jonatan (a negyede)), a tobbi 3 resz ebbol a 4 reszbol lesz az idared.

3.
2x-1=1/4

Hozzuk mindket oldalt ugyanarra az alapra, ebben az esetben ez a 2.

2x-1=2-2

Most mar elhagyhatjuk az alapokat, azaz mindket oldalon a 2-est, igy ez marad

x-1=-2

Adjunk mindket oldalhoz egyet:

x=-2+1

Vegezzuk el a jobb oldalon a muveletet:

x=-1

Tehat x erteke -1.

Ell.:
2x-1=1/4

2(-1)-1=1/4
2-2=1/4

Tudjuk az alabbi szabalyt:
x-a=1/xa
Ezt behelyettesitve a bal oldalba:

1/22=1/4
1/4=1/4
Módosítva: 5 éve
1