Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
713
Falra erősített forgodarunak a fallal parhuzamos vasrudja 3,20 m, ra meroleges forgorudja 5,20 m. Milyen hosszu az ezeket osszekoto huzorud?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Egyszerű pitagorasz-tétellel kiszámítható a megoldás:
3,22+5,22=c2
10,24+27,04=c2
37,28=c2 /  
6,1m=c
0