Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A segítségeket előre is köszönöm.

Főoldal » Középiskola » Matematika
459
Adott a derékszögű koordinátarendszerben két pont: A(6; - 4) és B(10; 2).
a) Írja fel az A pontba mutató a és a B pontba mutató b helyvektorok koordinátáit!
b) Számolja ki a 2a - 0,5b koordinátáit!
c) Határozza meg az AB szakasz felezőpontjának a koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a, A helyvektorok koordinátái maguknak a pontoknak a koordinátái: a(6;-4), és b(10;2)
b, A keresett vektor koordinátái: c(2*6-0,5*10;2*(-4)-0,5*2)=(12-5;-2-1)=7;-3
c, A felezőpont koordinátái a végpontok koordinátáinak átlaga: F((6+10)/2; (-4+2)/2)=(8;-1)
0