Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Sűrgős lenne ha esetleg valaki tudna segiteni

Főoldal » Középiskola » Matematika
582
Valaki tudna segiteni kiszamitani : f(-1) + f(0) + f(1)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
f(-1) + f(0) + f(1) = -f + f

-f + f = 0
-2

Amíg nem tudjuk, hogy mi az f függvény, nem lehet ezzel mit kezdeni.
0

Akkor csak annyi a dolgod, hogy x helyére beírod a számokat, elvégzed a műveleteket, majd a függvényértékek közti műveleteket is:
f(-1)=(-1)²-3*(-1)+4=1+3+4=8
f(0)=0²-3*0+4=0-0+4=4
f(1)=1²-3*1+4=1-3+4=2

8+4+2=14 a keresett összeg.
0