Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gazdálkodástan SOS!!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
459
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
felsooktatas, gazdaságtan, cukrászat
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A
- Mennyi dióbél keletkezik 12kg dió tisztítása során? (Egy tizedesjeggyel számolva.)
12*0,85=10.2 kg
Veszteség 1,2 kg (Veszteség 12*0,15 = 1,8 kg avagy 12-10.2 = 1,8 kg)

- 20 kg tisztított dióhoz mennyi héjas diót kell vételezni a raktárból? (Egy tizedesjeggyel számolva.)
20*1,15 = 23,0 kg
Mert 20*0,15 = 3,0 kg (Szóval 20kg + 3 kg = 23,0 kg)

B

I. 16,0 | 12,0 | 16,0-12,0 = 4,0 | 4/16 = 0,25 0,25*100 = 25%

II. 21,5+2,5 = 24,0 | 21,5 | 2,5 | 2,5/24 = 0,10 0,10*10 = 10%

III. 21,0 | 21-2 = 19,0 | 21*0.095 = 1.995 ~ 2.0 | 9,5%

IV. 9,0 | 9,0-2,7 = 6,3 | 2,7 | 2,7/9,0 = 0.3 30%

V. 38,0+5,9 = 43,9 | 38,0 | 38,0*15.6 = 5,9 | 15,6%

VI. 12,0 | 11,5 | 12,0-11,5=0,5 | 4,2%

VII. 27,0+5,0 = 32,0 | 27,0 | 5,0 | 5,0/32 = 0,156 = 15,6%
Módosítva: 5 éve
0