Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki léccike

Főoldal » Általános iskola » Kémia
496
Csak a 13.feladat kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Az oxid képlete: MgO
10 gramm a keletkezett fehér por tömege, egyenes arányosság:
Egyenlet:
2Mg + O2 = 2MgO
Tömegmegmaradás:
2*24g (48g)Mg + 2*16g (32g)O2 = 64g MgO /4
64/4 = 10,6g a keletkezett por tömege
Módosítva: 5 éve
0

O² az oxigén képlete ennyit tudom a feladat második részét sajnos nem.
0