Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
Egy számtani sorozat 8. eleme 12, a 10. eleme 18. Mekkora a sorozat első eleme?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Egy számtani sorozat 8. eleme 12, a 10. eleme 18. Mekkora a sorozat első eleme?

a8= 12
a10= 18
a1= ?

d= (18-12) : 2= 6 : 2= 3

a8= a1+7 x 3= 12
a1+21= 12/-21
a1= -9

Ell:

a1= -9
a2= -6
a3= -3
a4= 0
a5= 3
a6= 6
a7= 9
a8= 12
a9= 15
a10= 18

A sorozat első eleme -9.
0