Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
779
Valaki tudna ebben az egyenlotlensegben segiteni?
Letudna ezt valaki vezetni?
Negyzetgyok alatt x +6= x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Az egész x+6 négyzetgyök alatt van? Az egyenlőtlenség jel merre mutat?
0

 x+6 =x /négyzetre emelünk
x+6=x /egyenletrendezés
x-x-6=0

Másodfokú megoldóképlet:
x1=(1+ 25 )/2=3
x2=(1- 25 )/2=-2
0

Mivel látom, hogy kiemelted a kérdést, leírtam neked a választ papírra, remélem, úgy már világos lesz! :)
És mivel nem írtad oda a relációs jelet, így oldottam meg:
0