Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Fekete szivárvány olvasónapló SOS

48
Esetleg tudna valaki segíteni a Fekete szivárvány olvasónaplóval? Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fekete, szivárvány, olvasónapló, sos
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

2
Szia!
Megbízható olvasónaplót sajnos nem találtam. Ezek talán segítenek:

Összefoglalva:
Édesanyja balesete után Zsófi titokban egyedül marad otthon. Miközben anya kórházban fekszik, a tizenkét éves gyermek megtanul gondoskodni önmagáról. Nyakába veszi a háztartás gondjait, s amikor elfogy a pénze, a mindennapi kenyeréért is meg kell harcolnia. A véletlen beavatja a felnőttek titkaiba; megismeri édesapját, akinek személyét születésétől fogva homály fedi. A kalandok sodrában életre szóló barátokra lel, s megérinti az első szerelem.
A „Fekete Szivárvány” Zsófi történetén keresztül mesél az előítéletek súlyáról, a kényszerű döntések életünkre, sőt a következő nemzedékekre is kiható következményeiről.
Zsófi hirtelen válik felnőtté ezen a nyáron. Bátorsága, felelős magatartása megnyitják számára a boldogsághoz vezető utat. A fekete szivárványt azonban csak egy nagykorú társadalom segítségével festheti színesre.

Vagy egy kicsit másképp megfogalmazva:

Zsófi története a félelmeinket irányító előítéletek súlyáról szól. A tizenkét éves cigánylány ezen a nyáron szembesül először származásával, egy véletlen folytán megismeri édesapját, akinek személyét születésétől fogva homály fedte, megtanul gondoskodni önmagáról, miközben életre szóló barátokra lel, s a szerelem is megérinti. Az új kalandok sodrában Zsófi hirtelen válik felnőtté.

Azért remélem tudtam segíteni!
0

Ki lehet a titokzatos alak, aki éjszakánként az ablakhoz lopódzik és anyát szólítja? Vajon ő írja a névtelen leveleket is, melyek feladóján fekete szivárvány díszeleg? Édesanyja balesete után Zsófi egyedül marad otthon. A tizenkét éves kislány megtanul gondoskodni önmagáról, sőt még diákmunkát is vállal. Ám az igazi gond a szerelem, s vele együtt az előítéletek hatalma. Zsófi kételyekkel küzdve ered a Fekete Szivárvány rejtélyének nyomába, hogy felfedje a felnőttek titkait és rátaláljon édesapjára.
1