Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fekete szivárvány olvasónapló SOS

218
Esetleg tudna valaki segíteni a Fekete szivárvány olvasónaplóval? Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fekete, szivárvány, olvasónapló, sos
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

2
Szia!
Megbízható olvasónaplót sajnos nem találtam. Ezek talán segítenek:

Összefoglalva:
Édesanyja balesete után Zsófi titokban egyedül marad otthon. Miközben anya kórházban fekszik, a tizenkét éves gyermek megtanul gondoskodni önmagáról. Nyakába veszi a háztartás gondjait, s amikor elfogy a pénze, a mindennapi kenyeréért is meg kell harcolnia. A véletlen beavatja a felnőttek titkaiba; megismeri édesapját, akinek személyét születésétől fogva homály fedi. A kalandok sodrában életre szóló barátokra lel, s megérinti az első szerelem.
A „Fekete Szivárvány” Zsófi történetén keresztül mesél az előítéletek súlyáról, a kényszerű döntések életünkre, sőt a következő nemzedékekre is kiható következményeiről.
Zsófi hirtelen válik felnőtté ezen a nyáron. Bátorsága, felelős magatartása megnyitják számára a boldogsághoz vezető utat. A fekete szivárványt azonban csak egy nagykorú társadalom segítségével festheti színesre.

Vagy egy kicsit másképp megfogalmazva:

Zsófi története a félelmeinket irányító előítéletek súlyáról szól. A tizenkét éves cigánylány ezen a nyáron szembesül először származásával, egy véletlen folytán megismeri édesapját, akinek személyét születésétől fogva homály fedte, megtanul gondoskodni önmagáról, miközben életre szóló barátokra lel, s a szerelem is megérinti. Az új kalandok sodrában Zsófi hirtelen válik felnőtté.

Azért remélem tudtam segíteni! :)
0

Ki lehet a titokzatos alak, aki éjszakánként az ablakhoz lopódzik és anyát szólítja? Vajon ő írja a névtelen leveleket is, melyek feladóján fekete szivárvány díszeleg? Édesanyja balesete után Zsófi egyedül marad otthon. A tizenkét éves kislány megtanul gondoskodni önmagáról, sőt még diákmunkát is vállal. Ám az igazi gond a szerelem, s vele együtt az előítéletek hatalma. Zsófi kételyekkel küzdve ered a Fekete Szivárvány rejtélyének nyomába, hogy felfedje a felnőttek titkait és rátaláljon édesapjára.
1