Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
467
Hány év múlva duplázódik meg a bankban a betett 1000000 forintunk, ha a bank évi 12%-os
kamatot kínál érte?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2000000=1000000·1,12ⁿ
2=1,12ⁿ
lg(2)/lg(1,12)=n
n=6,11. Tehát kicsit több, mint 6 év múlva lesz dupla annyi pénzünk.
1