Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
lg(5x-3)-lg(2x-6)=lg4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
értelmezési tartomány:
5x-3>0 x>3/5
és
2x-6>0 x>3

azaz X>3

lg ((5x-3):(2x-6))=lg4
(5x-3):(2x-6)=4
5x-3=4(2x-6)
5x-3=8x-24
3x=21
X=7

Ell.
lg(35-3)-lg(14-6)=lg32-lg8=lg(32/8)=lg4
lg4=lg4
X=7 helyes megoldás
0