Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus számolása számológépen- számológép használata

Főoldal » Középiskola » Matematika
2952
Hogyan kell kiszámolni pl. egy 5-ös alapú logaritmust?

Log gomb van a számológépen, de sajnos olyan gomb, amin kimondottan alap változtatós van olyan nincs...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem tudom, de próbáld meg itt kiszámolni:
https://www.mateklecke.hu/gadget-logarithm-calculator.html
0


`log_a x` = `(lgx)/(lga)` = `(ln(x))/(ln(a)`

példa:

`log_5 125` = `(lg(125))/(lg(5))` =`(ln(125))/(ln(5)` = 3

Akár a log-gombbal (tizes alapú logaritmus), akár a természetes alapú logaritmussal (ln gomb) megoldhatod.
1