Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
461
Mekkor tömegszázalékos az az oldat, amelyiket úgy kaptunk, hogy 500g 10% konyhasóoldathoz még hozzáadtunk 350 gramm vizet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az oldat 10 %-os,

100 g oldatban van 10 g só

500 g oldatban van `500/100*10` = 50 g só

Hozzáadjuk a vizet, az oldat tömege nő, az oldott anyagé nem változik.

500+350 = 850 g oldatban van 50 g só

Az oldat 100 g-jában van `100/850*50` = 5,88 g só

A keletkezett oldat 5,88 tömeg%-os.
0