Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2058
Egy háromszög legkisebb szöge harmada a másik szögnek, és 3°-kal kisebb, mint a harmadik szög negyede. Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

I. `alpha` = `beta/3`

`beta` = `3*alpha`

II. `alpha+3` = `gamma/4`

`gamma` = `4(alpha+3)`

`alpha+beta+gamma` = `alpha+3alpha+4(alpha+3)` = `8alpha+12` = 180

`8alpha` = 168

`alpha` = 21 °

`beta` = 63 °

`gamma` = 96 °
0