Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
586
Egy számtani sorozat első eleme 3,differenciája 5. Mekkora a sorozat első tíz elemének az összege? Köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Elem 3
2. Elem 3+5=8
3. Elem 8+5=13
4. Elem 13+5=18
5. Elem 18+5=23
6. Elem 23+5=28
7. Elem 28+5=33
8. Elem 33+5=38
9. Elem 38+5=43
10.Elem 43+5=48

Összesen 3+8+13+18+23+28+33+38+43+48=255
0