Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
Tudjuk, hogy az α hegyesszögre: sin
alfa= 1/3
Határozza meg ctg alfa értékét a szög kiszámítása
nélkül!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sin²α+cos²α=1
(1/3)²+cos²α=1
cos²α=8/9
cosα=2· 2 /3
tgα=sinα/cosα=(1/3)/2· 2 /3=ezt számold ki
ctgα=1/tgα
2