Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matematika - szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
533
SOS be kellene a csatolt kép feladatainak megoldása.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

6
Szia!
+1. feladat
a) 27
b) 6
c) 7

Elmagyarázva:
"Három tyúk három nap alatt három tojást tojik." -> egy tyúk egyharmad tojást tojik egy nap alatt (ha egyforma tyúkok).


a) Ebből következik, hogy kilenc nap alatt kilenc tyúk 9*9*1/3 tojást tojik (gy.k. az 27).


b) nyilván 10=5*1/3*x egyenlet megoldása kell, ezt átrendezve: 2*3 = x, tehát x=6 (ellenőrizni így lehet: 6*5*1/3 =10 )


c) y*1/3*9 =21 (mint az előbb, csak most más az ismeretlen, de ez itt lényegtelen) átrendezve: 63/9 = y, tehát y=7 (ellenőrzés: 7*9*1/3 = 21)
0

+2 feladat
https://bzmatek.eu/aids/bzmatek_egyenletek_iv.___szoveges_feladatok_megoldasok.pdf

Itt van benne. Ctrl és F segítségével tudsz benne keresni. Amúgy a 13.feladat a felsorolásban.
0

0

0

Módosítva: 5 éve
0

Remélem segítettem! :)
0