Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen, holnap írunk tzt, gyakorlok, és nem vagyok biztos hogy ezt jól csináltam, segít valaki?

Főoldal » Középiskola » Fizika
771
Hűtőszekrénybe teszünk 4kg tejet. A tej hőmérséklete 15C-kal csökken. A tej fajhője 3,95 kj/kg*c. Mennyivel csökken a tej energiája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
Ez alapján biztosan sikerülni fog:
http://www.viszki.sulinet.hu/tananyagtar/fizika/gorbem/htf.pdf


Sok sikert kívánok a TZhez!! :)
1

Köszönöm! :)
1

m=4kg
ΔT=15⁰C
c=3,95kJ/kg·⁰C
Q=c·m·ΔT=3,95·4·15=237kJ-al csökkent a tej energiája (a hűtőszekrényé pedig ennyivel nőtt-melegedett)
0