Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek % számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
549
Ha 90 g hipót 450 g vízben feloldunk , hágy % lesz a fertőtlenítő oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez 6.osztályos,nem? Ha igen, akkor így kell:

a (alap) =90
p (százalékláb) = ?
szé(százalékérték) = 450

A p-t keressük, tehát:
P= szé:a= 450:90= 5%

5% lesz a fertőtlenítő oldat.


Ha az a-t keresed, így számold:
a= szé : p

Ha az szé-t:
szé= axp


Remélem, segítettem. Ha igen,kérlek jelöld megoldásnak :)
Módosítva: 5 éve
1