Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi...

Főoldal » Középiskola » Matematika
878
Valaki eltudna kuldeni a megoldasokat fenykeppel? Sajnos nem ertem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
834.
√x = x
ÉT. x >= 0

négyzetre emelsz
x = x²
-x²+x = 0
x(-x + 1) = 0
x₁ = 0
x₂ = 1

835.
√x = -x
ÉT. x >= 0
illetve, a gyök eredménye nem lehet negatív, így -x esetén az x csak 0 vagy negatív szám lehet.

négyzetre emelsz
x = x²
-x²+x = 0
x(-x + 1) = 0
x₁ = 0
x₂ = 1 -> nemjó, mert jobb oldalon negatív számot kapunk.
Tehát csak a 0 a megoldás.
0