Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
419
Fontos
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ábra

Az 5., 6. és 7. fogyasztó sorba van kötve, ezt helyettesíthetjük egy R+R+R = 3R ellenállású fogyasztóval. Ez az új ellenállás párhuzamosan van kötve a 4. fogyasztóval.

`R_(4,567)` = `1/(1/R_4+1/R_(567))` = `1/(1/(2R)+1/(3R))` = `6/5*R`

A 2. és 3. fogyasztó sorba van kötve a 4567 új fogyasztóval, ezért

`R_(234567)` = `R_2+R_3+R_(4567)` = `R+R+6/5*R` = `16/5*R`

Az új fogyasztó pedig párhuzamosan van kötve az 1. fogyasztóval.

`R_(1234567)` = `1/(1/R_1+1/(R_(234567))` = `1/(1/(2R)+1/(16/5*R))` = `16/13*R` `approx` 1,231R = `R_e`

0