Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

53-as feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
375
Valaki tudna segíteni az 53-as feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Adott a két oldal és a közbezárt szög. Mivel a közbezárt szögek megegyeznek, ha a két oldal aránya páronként egyenlő, akkor a háromszög hasonló.

`bar(AB)/bar(BC)` = `4.5/6` = 0,75

`bar(AB')/bar(BC')` = `13.5/18` = 0,75

A két háromszög hasonló.
0