Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
696
Egy számtani sorozat első eleme 5, a harmadik eleme 11. Határozza meg a számtani sorozat különbségét és első 10 tagjának összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a1=5
a3=a1+2d=11
5+2d=11
2d=6
d=3

a10=a1+9d=5+9*3=32
S10=(5+32)/2 *10=185
1