Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
532
A csatolt képen lévő feladat megoldását szeretném megtudni.
A válszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Gyors számítás:

A dobozok száma: 70 darab

Az első alkalommal lerakja a dobozok felét és plusz 5 darabot. 70/2 = 35 + 5 darab = 40 darab
A második alkalommal lerakja megint a dobozok felét + 6 darabot. Szóval az eddig maradt dobozok száma 70-40 = 30 darab És leteszi a 30 darab felét, azaz a 15-öt és még 6-ot hozzá. Letett 21 darabot. Amikor visszamegy a megmaradt dobozokkal: 70-40-21 = 9 darab doboz.
Módosítva: 5 éve
1