Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Történelem fogalmazás SOS!

64
Villámgyorsan kéne egy 10-14 mondatos fogalmazás az I. Világháburóról E/1 (mintha én ott lennék) nagyon sürgős!!!!!!!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

1
1914-ben az Osztrák Magyar Monarchia katonájának soroztak be. Családomat hátragyva a keleti frontra küldték ki a többiekkel, ahol oroszokkal kellett harcolnunk. A fronton harcoltuk, mindezidő alatt a fejleményekről leveleztem feleségemmel. Az oroszok túlerőben voltak, már az első napokban jelentős veszteségeket szenvedtünk. Barátaim, honfitársaim a szemem láttára estek el. Számomra ezek traumatikusak voltak. Rossz időjárás, a fegyverek hangja, a segélykiáltások. Hideg lövészárkokban aludtunk, felváltva örködtünk. Nem volt sok élelmünk, de nem válogadhattunk, örültünk, ha túléltük a napot. Ugyan visszahivtak minket a frontról, de csak több hónappal később mehettünk haza. Kisebb sérülésekkel, szomorú élményekkel, de hazatértem szerető családomhoz. Sajnos ezt nem mondhatta el mindenki..
0