Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek ( SOS HOLNAP REGGEL 6 - 7 ig )

Főoldal » Általános iskola » Matematika
408
Kérlek segítsetek ( magyarázatal ) 1. 3,45 tonna alma 90% - a első osztályú minőségű a többi másodosztályú . Hány tonna a másodosztályú alma ? 2. A céllövöldében 50 lövésből 38 talált volt. Hány százaléka a a találatok száma a lövések számának ?
Hogyan kell kiszámolni kérlek segítsetek ( Sos holnap regel 6 - 7 tig )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS HOLNAP REGGEL 6 - 7 IG
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Szerintem:

1 feladat
Képlettel:
Szé = 3,45/100*10 (az összes tonnát elosztom 100-al, majd megszorzom 10-el így megkapom a másodosztályú alma tonna számát, mert ugye a feladat 10%-ot ír a másodosztályú almákra)
Szé = 0,345 tonna másodosztályú alma

Visszaellenőrzéssel: megnézem az első osztályú alma tonna számát.
Ugyan úgy behelyettesítek. Szé = 3,45/100*90 (most is az összes tonnát osztom 100-al, de most 90-el szorzom, mert a feladat 90%-ot ír az első osztályú almákra)
Szé = 3,105 tonna

És akkor 3,105 t első osztályú alma + 0,345 t másodosztályú alma megegyezik 3,45 t almával.

2. feladat
50 lövés, 38 találat.
Képlettel: Szl = 38/50*100 = 76%
A találatok számát elosztom az összes lövéssel, majd megszorzom 100-al, így megkapom a százalékot.

Remélem tudtam segíteni.
Módosítva: 5 éve
0