Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek kérdések.

Főoldal » Középiskola » Matematika
505
péntekre kéne beadom. Nagyon fontos lenne,nagyon megköszönném a segítséget.
Kérdések:
1, Egy háromszög szögeinek aránya :5:3:4. Hány fokosak a szögei?
2, Hány fokosak azok a szögek,amelyek egymásnak pótszögei és az egyik négyszer akkora mint a másik.?
3, ehez kép kellene.
4,Egy egyenlő szárú háromszög szárai 6cm hosszúak,és két szöge 30fok.
a,mekkora az alaphoz tartozó magassága?
b,mekkora a szárhoz tartozó magassága?
c,mekkora az alapja?
d, milyen távolságra van a szárszög csúcsa a súlyponttól?
e, mekkorák a középvonalak?
f,mekkora a területe?
5,Egy derékszögű háromszög befogói 8 és 12cm.
a,milyen távolságra van a derékszög csúcsa az átfogótól?
b, mekkor a háromszög köréírható kör sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, algebra, háromszög, szöveges, arány
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
1.feladat
A háromszög belső szögeinek összege 180 fok.
Az arányok: 5:3:4
Egyenletként felírva: 5x+3x+4x=180 fok
Összevonjuk: 12x=180 fok
Elosztjuk 12-vel a 180-at: 15

Tehát x egyenlő 15-tel.

Mindegyiket megszorozzuk.

5x15=75 fok
3x15=45 fok
4x15= 60 fok

Ellenőrzés:
75+45+60=180 fok


2.feladat
Pótszögek összege 90 fok
Egyik 4-szerese a másiknak, tehát az egyik x, a másik pedig 4x.
1x+4x=5x
5x=90 fok
A 90 fokot elosztom 5-tel, ami:
x=18

Remélem segítettem!
1