Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
496
Oldja meg az egyenletet a pozitiv egesz szamok halmazan x^2-3x -1=3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

x2-3x-1=3 /-3
x2-3x-4=0, a=1, b=-3, c=-4 jöhet a megoldóképlet
x1,2=(3± (-3)2-4*1*(-4) )/2*1=(3± 9+16 )/2=(3± 25 )/2=(3±5)/2, amiből x1=(3+5)/2=4 és x2=(3-5)/2=-1
Módosítva: 5 éve
0