Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Matek dolgozat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
500
Valaki le tudná írni a megoldásokat? Nagyon sokat segítene vele. Előre is köszi. Képeket csatolok.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
0

Szia!
1.feladat
A háromszög belső szögeinek összege 180 fok.
Az arányok: 5:3:4
Egyenletként felírva: 5x+3x+4x=180 fok
Összevonjuk: 12x=180 fok
Elosztjuk 12-vel a 180-at: 15

Tehát x egyenlő 15-tel.

Mindegyiket megszorozzuk.

5x15=75 fok
3x15=45 fok
4x15= 60 fok

Ellenőrzés:
75+45+60=180 fok

Remélem segítettem!
1

2.feladat
Pótszögek összege 90 fok
Egyik 4-szerese a másiknak, tehát az egyik x, a másik pedig 4x.
1x+4x=5x
5x=90 fok
A 90 fokot elosztom 5-tel, ami:
x=18
1