Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A sík mely lineáris transzformációját reprezentálja a mátrix?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
471
A feladatot mellékelten csatolom. Indoklással szövegszerűen kellene. A választ előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`[[2, 1],[0, 3]]*[[x],[y]]=[2x+y, 3y]=2*[x, y]+y*[1, 1]` Kétszeresére nyújtás, majd y-szoros eltolás az y=x egyenessel párhuzamosan. Ha `y gt 0`, akkor az eltolás a felső félsík irányába, ellenkezőleg az alsó félsík irányába történik.
Módosítva: 5 éve
0