Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozat határértéke.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
403
A feladatot mellékelten csatolom. Indoklással szövegszerűen kellene. A választ előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Gondolom tanultátok a logaritmus függvény sorfejtéseit. Ezek közül az egyik így nézne ki: `-log(1+x^2)=-sum_(n=1)^(oo)(-1)^(n+1)x^2/n`, ahol a konvergenciatartomány `{x| abs(x) le 1}`. Ha `x=1`, akkor `-ln(2)=-0,693...` számhoz jutunk.
Módosítva: 5 éve
0