Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektor

Főoldal » Középiskola » Matematika
441
Az A’(3;1), B’(-2;5), C’(-4;-2) pontok által meghatározott háromszöget az ABC háromszög eltolásával kaptuk. Írja fel az ABC csúcsainak koordinátáit, ha az eltolás vektora a (-2;7) vektor!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Fordítsuk meg az eltolás koordinátinak előjeleit (2,-7), így:
A(3+2;1-7)=(5;-6)
B(-2+2;5-7)=(0;-2)
C(-4+2;-2-7)=(-2;-9)
1