Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
375
7. Egy 2500 N/m állandójú rugót 750N erővel megnyújtunk.
a) Mennyivel lett hosszabb a rugó?
b) Mennyi munkát végeztünk közben?
c) Mekkora a megnyújtott rugó rugalmas energiája, ha alaphelyzetből 10 cm-rel nyújtjuk meg a rugót?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

a, F = `D*Deltax`

`Deltax` = `F/D` = `750/2500` = 0,3 m = 30 cm

b,

W = `E_r` = `1/2*D*x^2` = `1/2*2500*0.3^2` = 112,5 J

c,

`E_(r10)` = `1/2*D*x_(10)^2` = `1/2*2500*0.1^2` = 12,5 J.
0