Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, valaki tudna ebben a feladatban segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Derékszögű háromszög befogói 5 és 12 cm. Mekkora az átfogóhoz tartozó magasság?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

c = `root()(a^2+b^2)` = `root()(5^2+12^2)` = `root()(169)` = 13 cm

A derékszögű háromszög területét kiszámolhatjuk kétféleképpen:

T = `(a*b)/2` = `(c*m_c)/2`

`a*b` = `c*m_c`

`m_c` = `(a*b)/c` = `(5*12)/13` = `60/13` `approx` 4,615 cm.
0