Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, valaki tudna ebben a feladatban segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
530
Egy iskola tanulóinak 8%-a jeles, 24%-a jó, 23%-a elégséges és 5%-a elégtelen osztályzatot kapott matematikából. Hányan járnak az iskolába, ha a közepesek száma 240?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Szerintem:
8%+24%+23%+5% = 60% és a közepesek száma pedig 240 fő (ez lesz a maradék 40% a 100%-ból)
Így könnyedén kiszámolható, ha
240 = 40% akkor 120 = 20% és 60 = 10% így tehát 6 = 1%
Számoljunk vissza:
8% az akkor 8*6 = 48 fő
24% az akkor 24*6 =144 fő
23% az akkor 23*6 = 138 fő
5% az akkor 5*6 = 30 fő
és volt a közepesek száma, ami 240 fő
Összeadva: 48+144+138+30+240 = 600 fő
Tehát 600 fő jár az iskolába.
0