Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szorzat és a tört?

Főoldal » Középiskola » Matematika
512
Fogalmazza meg a szorzat és a tört logaritmusára vonatkozó azonosságokat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Szorzat logaritmusa a tagok logaritmusának összegével egyenlő. Képlettel:
loga(b*c)=logab + logac vagy lg(b*c)=lgb+lgc
Tört logaritmusa az osztandó és az osztó logaritmusának különbségéval egyenlő. Képlettel:
loga(b/c)=logab - logac vagy lg(b/c)=lgb-lgc
1