Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
Egy háromszög oldalának hossza 12cm és 8cm, a hosszabbik oldallal szemközti szög 78fok-os. Határozza meg a háromszög rövidebb oldalával szemközti szögének nagyságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szinusztétel:

`sinalpha/sinbeta` = `a/b`

`sinbeta` = `(sinalpha*b)/a` = `(sin78*8)/12` = 0,652

`beta` = 40,7 °.
0