Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
533
Ábrázolja a koordináta-síkon azokat a P(x;y) pontokat, amelyre │x│≤ 4 és │y│≤ 4!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Első közelítésben két ponthalmazra kell gondolni egyik a `H={y | P(x; y) in RR^2` és `abs(y) le 4}`. Ez egy az x-tengellyel párhuzamos "végtelen" hosszú sáv. A másik a `G={x | P(x; y) in RR^2` és `abs(x) le 4}`. Ez egy az y-tengellyel párhuzamos "végtelen" hosszú sáv. Eredmény `E=H cap G`, határpontjait tartalmazó 8 egység oldalhosszúságú négyzet, amelynek központja az origó.
Módosítva: 5 éve
1