Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!!Matematika S.O.S!!Köszönöm szépen!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
426
Permutáció

1. Hányféleképpen lehet 5 különböző színű golyót sorban elhelyezni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Első helyre kerülhet 5, másodikra 4, harmadikra 3, negyedikre 2, ötödikre 1.

`P_5` = `5!` = `5*4*3*2*1` = 120 féleképpen lehet sorban elhelyezni.
0