Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
423
Sziasztok!
A tanárom feladta azt a feladatot, hogy egy henger alapjának a sugara 2 cm, a magassága 17 cm. Mennyi a test térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Én ehhez hülye vagyok így este..
1

Szia! Először a henger térfogat képletét kell hozzá tudni, ami a következő:
V=r²·π·M
Ezeket adta meg a tanárod:
r=2 cm
M=17 cm
Ebbe csak be kell helyettesíteni és kiszámolni:
V=2²·3,14·17=213,52 cm³

A test térfogata 213,52 cm³.
3