Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szàmjegyek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
469
Sziasztok!Tudna nekem valaki segíteni?Holnap tèmazàrót írunk,ès nem èrtem Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Gyors megoldás, nem vagyok benne biztos, hogy jó.
4 jegyű páros számok a 2 és 9 felhasználásával:
2292;
2922;
2992;
9992;
9922;
9222;
9292;


A 9 valódi értéke a fentebbi számoknál: 90; 900; 9990; 9900; 9000; 9090;

Az a-feladatból a számjegyek összege páratlan: 2292; 2922; 9992; 9222;


Módosítva: 5 éve
1

Szia!
a) Le kell írni az összes számot, ami csak 2 és 9-ből állhat, és 4 szám hosszúnak kell lennie, ráadásul párosnak. A 9 páratlan, így biztosan csak a 2 lehet a végén. A legegyszerűbb, ha sorban írjuk, először minél kevesebb 9-essel, minden helyre betéve, majd egyre többször használva:
2292
2922
9222
2992
9292
9922
9992

b) A valódi értéket akkor kapjuk meg, ha minden számot elveszünk a 9-es körül, és a mögötte lévők helyére 0-át teszünk:
2292 -> 90
2922 -> 900
9222 -> 9000
2992 -> 990
9292 -> 9090
9922 -> 9900
9992 -> 9990

c) Itt az összeset ki kell számolni, hogy megkapjuk az eredményt. A számokat kell összeadni, ahol páratlan azt leírni:
2+2+9+2=15
2+9+2+2=15
9+2+2+2=15
2+9+9+2=22
9+2+9+2=22
9+9+2+2=22
9+9+9+2=29
Tehát le kell írni a: 2292-őt, 2922-őt, 9222-őt, és a 9992-őt.
Módosítva: 5 éve
0