Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Segítség kellene

Főoldal » Általános iskola » Matematika
474
1.
Mennyi cukor van 5 t cukorrépában ,ha tömegének 5%-a a cukor ?
2.
A tűzifának felhasználtuk a 30%-át ,5,7tonnát.
Mennyi fánk volt összesen?
3.
120ha földterületből felszántottak 45ha-t.
Hány %-át szántották fel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1.
Mennyi cukor van 5 t cukorrépában ,ha tömegének 5%-a a cukor ?

5 t-nak az 5%-a: 5 x 0,05= 0,25 t

0,25 t cukor van 5 t cukorrépában, ha tömegének 5%-a cukor.


2.
A tűzifának felhasználtuk a 30%-át ,5,7tonnát. Mennyi fánk volt összesen?

x-nek a 30%-a: 5,7 t
x-nek az 1%-a: 5,7 : 30= 0,19 t
x-nek a 100%-a: 0,19 x 100= 19 t

19 tonna fánk volt összesen.


3.
120 ha földterületből felszántottak 45ha-t. Hány %-át szántották fel?

120 ha-nak x%-a: 45 ha
120-nak az 1%-a: 120 : 100= 1,2
45 : 1,2= 37,5 %

37,5 %-át szántották fel a földterületnek.
0