Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A segítségeket előre is köszönöm.

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Magasság, befogó tétel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Magasságtétel:

A derékszögű háromszögben az átfogóhoz tartozó magasság az átfogót két szeletre osztja, és az átfogóhoz tartozó magasság a két szelet mértani közepe.

Az ábra jelölései szerint:

m = `root()(p*q)`

Befogótétel

A derékszögű háromszög bármelyik befogója az átfogónak és a befogó átfogóra eső merőleges vetületének mértani közepe.

Az ábra jelölései szerint:

a = `root()(p*c)` és b = `root()(q*c)`

ábra
0