Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget.

Főoldal » Középiskola » Matematika
659
Mit értünk a műveletek kommutatív, asszociatív, disztributív tulajdonságán?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

- Kommutatív:

Összeadás esetén a tagok, szorzás esetén a tényezők felcserélhetők.

a + b = b + a

`a*b` = `b*a`

- Asszociatív:

Összeadásnál három vagy több tag , szorzásnál három vagy több tényező esetén a tagok/tényezők tetszőlegesen csoportosíthatók.

a + (b+c) = (a+b) + c

`a*(b*c)` = `(a*b)*c`

- Disztributív:

A szorzás az összeadásra nézve disztributív, vagyis tagolható.

`a*(b+c)` = `a*b` + `a*c`
0